دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
بورس

مدیرعامل ترنج: سازمان بورس با توسعه سرمایه‌گذاری غیرمستقیم گام بزرگی در کنترل و مدیریت ریسک بورس برداشت

مدیرعامل ترنج: سازمان بورس با توسعه سرمایه‌گذاری غیرمستقیم گام بزرگی در کنترل و مدیریت ریسک بورس برداشت
مدیرعامل مشاور سرمایه‌گذاری ترنج می‌گوید: سازمان بورس با معرفی ابزارهای جدید مالی و توسعه سرمایه‌گذاری غیرمستقیم، گام بزرگی در مدیریت ریسک بازارسرمایه برداشت.
  بزرگنمايي:

 

پایگاه خبری شاخص بازار، به گزارش اقتصاد آنلاین، رضا درخشان‌فر، مدیرعامل مشاورسرمایه‌گذاری ترنج در گفتگو با اقتصاد آنلاین گفت: از جمله وظایف قانونی سازمان‌ بورس و اوراق بهادار معرفی ابزارهای جدید مالی و کنترل و مدیریت ریسک در بازارسرمایه است.


مدیرعامل ترنج افزود: توسعه ابزارهای سرمایه‌گذاری غیر مستقیم ارتباط مستقیمی با کاهش ریسک بازارسرمایه بویژه برای سهامداران حقیقی و خرد دارد. سازمان بورس در دوره جدید بامعرفی اولین صندوق‌های: اهرمی، تضمین‌ اصل سرمایه، شاخصی، فراصندوق(FoF)، بخشی، بازنشستگی و املاک، تنوع فوق‌العاده‌ای به ابزارهای سرمایه‌گذاری غیرمستقیم بخشید.


وی تاکید کرد: در سال 1400 حجم سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بورس فقط 18 درصد بود، اما امروز 50 درصد معاملات روزانه به صندوق‌های سرمایه‌گذاری اختصاص دارد. درحال حاضر بیش از هشت میلیون و 200 هزار سهامدار حقیقی در انواع صندوق‌ها، سرمایه‌گذاری کرده‌اند و بیش از 60 درصد دارندگان کل صندوق‌های سرمایه‌گذاری سهامداران حقیقی هستند که نشان می‌دهد اقدامات سازمان بورس در توسعه سرمایه‌گذاری غیرمستقیم موثر بوده است. 


رضا درخشان‌فر، ادامه داد: گرچه بخش عمده‌ای از دارایی تحت مدیریت صندوق‌های سرمایه‌گذاری بازارسرمایه متعلق به صندوق‌های درآمد ثابت است، اما توسعه صندوق‌های درآمد ثابت نیز از 2 جهت حائز اهمیت است: اول اینکه صندوق‌های درآمدثابت به عدم خروج پول از بازار کمک کردند، یعنی در روزهای منفی بازار شاهد ورود پول حقیقی به صندوق‌های درآمد ثابت بودیم و دوم اینکه توسعه صندوق‌های درآمد ثابت به توسعه تامین‌مالی از طریق بازارسرمایه کمک کرد.


مدیرعامل ترنج در مورد نقش سازمان بورس در توسعه تامین‌مالی گفت: اقداماتی که سازمان بورس در دوره جدید از اواسط سال 1400 تاکنون انجام داده از جمله تغییرات در آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها بسیار موثر بوده که برای مثال اصلاح دستورالعمل‌ اوراق مرابحه به تامین‌مالی، جانی دوباره بخشید، پیش از این وقتی شرکتی اوراق مرابحه منتشر می‌کرد، پول را دریافت نمی‌کرد و پول به دست کس دیگری می‌رسید، مثلا کسی که مواد اولیه را خریداری می‌کرد.


درخشان‌فر، افزود: طبق تغییرات اخیر، پول به شرکت‌ها پرداخت شده و شرکت‌ها این اجازه را دارند که خودشان برای بهره‌گیری از آن، تصمیم‌گیری کنند. روی هم رفته همه این مسائل باعث شده شیوه تامین مالی از طریق بازار سرمایه متحول شود و شرایط را دگرگون کند.


نظرات شما
آخرین اخبار