پایگاه خبری شاخص بازار: محققان توضیح دادند که قطرات قرار گرفته در زیر زبان به سرعت و به طور موثر توسط بدن جذب می شود که ممکن است جایگزین نیاز به تزریق انسولین شود.
نرخ دیابت همچنان در حال افزایش است و حدود 425 میلیون نفر در سراسر جهان از دیابت رنج می برند، از جمله حدود 75 میلیون نفر نیاز به تزریق روزانه انسولین برای کنترل سطح قند خون دارند.
افراد سالم به طور طبیعی انسولین را از لوزالمعده دریافت می کنند تا قند خون را بعد از خوردن غذا تنظیم کنند، بر خلاف دیابتی ها که نمی توانند مقدار کافی انسولین تولید کنند و باید آن را از منبع خارجی دریافت کنند.
بسیاری از داروها را می توان به صورت خوراکی مصرف کرد، اما تاکنون انسولین فقط به صورت تزریقی مصرف می شود، زیرا در معده تجزیه می شود و به محل مورد نظر در بدن نمی رسد.
گلوکز کنترل نشده می تواند بسیار خطرناک باشد، بنابراین افراد مبتلا به دیابت باید سطح گلوکز خود را کنترل کنند و برای کاهش آن در صورت لزوم انسولین مصرف کنند. در حالی که تزریق سریعترین راه برای رساندن انسولین به خون است، بیماران معمولاً به حداقل 3 یا 4 تزریق در روز نیاز دارند که ممکن است کیفیت زندگی آنها را تحت تأثیر قرار دهد.
پیروی از این رژیم مشکل است و به مرور زمان سطوح بالای گلوکز می تواند عوارض جدی مانند آسیب به چشم، کلیه و اعصاب ایجاد کند که ممکن است منجر به قطع اندام شود.
محققان راهی برای ارائه انسولین بدون درد ابداع کرده اند تا به دیابتی ها کمک کند بیماری را مدیریت کنند و سلامت خود را راحت تر حفظ کنند.
قطره های انسولین جدید حاوی مخلوطی از انسولین و یک پپتید نافذ سلولی (CPP) است که توسط تیم تحقیقاتی ساخته شده است.
آزمایشات پیش بالینی نتایج امیدوارکننده ای را نشان دادند، زیرا انسولین با "پپتید" به طور موثر به جریان خون می رسید، در حالی که بدون "پپتید"، انسولین در پوشش داخلی دهان گیر می کرد.
محقق ارشد این مطالعه در دانشگاه بریتیش کلمبیا، دکتر شی دار لی، گفت که انسولین یک مولکول پیچیده است و در صورت مصرف خوراکی به راحتی در معده از بین می رود.
دار لی از طریق وب سایت دانشگاه اضافه کرد که انسولین به تنهایی نمی تواند به راحتی از سلول ها عبور کند، اما "پپتید" استخراج شده از محصولات جانبی ماهی راهی را برای انسولین باز می کند تا به سرعت از جریان خون عبور کند و به مکان مناسب برسد.
او توضیح داد که این تیم در طول سه سال گذشته روی جایگزینهای انسولین بدون سوزن کار کردهاند و قبل از استفاده از قطرههای خوراکی، اسپریهای بینی را آزمایش کردهاند، که با سهولت و راحتی مشخص میشود.
این تیم امیدوار است که قطره های خوراکی امکان جدیدی را برای بیماران دیابتی ایجاد کند و مصرف داروهای آنها را آسان تر کند و سطح گلوکز خون را برای حفظ سلامت طولانی مدت آنها تنظیم کند.پ