شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳
بورس

دلایل نوسانات سینوسی بورس / چه زمان رشد بازار آغاز خواهد شد

دلایل نوسانات سینوسی بورس / چه زمان رشد بازار آغاز خواهد شد
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: اصلی‌ترین عامل ریزش بورس نرخ بهره ۳۰ درصد است؛ عاملی که حتی در سال ۱۳۹۹ نیز پر قدرت عمل کرد. به گونه‌ای که با افت نرخ بهره و نزدیکی آن به ۱۰ درصد، رشد بازار شروع و با افزایش و رسیدن آن به حوالی ۱۹ درصد، شاهد ریزش بورس بودیم
  بزرگنمايي:

پایگاه خبری شاخص بازار، پیام الیاس کردی، کارشناس بازارهای مالی به برشماری عوامل اصلی ریزش بازار پرداخته و معتقد است که مانند سنوات گذشته، مادامی که این عوامل دسخوش تغییرات نشود بورس کشور هیچ بازدهی معقولی را به ارمغان نمی‌آورد!

وی در گفتگو با خبرنگار اقتصاد آنلاین، اصلی‌ترین و مهم‌ترین علت عدم تحرک بازار را نرخ بهره خواند و گفت: نرخ بهره موضوع تاثیرگذاری در ریزش 1399 نیز بود که کمتر کسی به آن پرداخت؛ بنابراین مادامی که نرخ بهره به حوالی 10 درصد نزدیک شد، پول‌های پارک شده در بانک‌ها روانه بازار شده و رشدهای عجیبی به‌وجود آمد؛ اما درست زمانی که نرخ بهره مجددا صعودی شد و به حوالی 19 درصد رسید، شاهد خروج پول قدرتمند از بورس بودیم که نتیجه آن فشار فروش سنگین در تمامیت بازار بود.

کردی افزود: اکنون نیز که انواع و اقسام نرخ بهره صعودی است و به بالای 30 درصد رسیده است، قاعدتا نباید انتظار رشد بازار سرمایه وجود داشته باشد؛ نرخ بهره‌ای که کمترین تاثیر آن افزایش هزینه تامین مالی و به دنبال آن تولید شرکت‌ها است. 

الیاس کردی تاثیرات نرخ دلار را با دو محوریت بررسی کرد و گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که قیمت دلار از اواسط سال 1401 تا 13 اردیبهشت 1402 در کانال صعودی قرار گرفت و با 2 برابر شدن قیمت دلار، پول‌های قدرتمندی وارد بازار شده و طبیعتا به دنبال ورود چنین پول‌هایی، شاخص‌های بورسی نیز رشد می‌کنند؛ اما نکته جالب ماجرا این جاست که با توقف رشد دلار، آن پول‌ها نیز تزریق پول به بازار نداشته و خروج زدند. البته که عدم تقارن اطلاعاتی و موضوع نرخ خوراک نیز عامل تاثیرگذاری در این ریزش بود.

الیاس کردی ادامه داد: اختلاف بین دلار آزاد و نیما نیز صادرات صنایع را مختل کرده است؛ چراکه بزرگترین صنایع بورسی نیز صادرات محور بوده و مختل شدن فروش آن‌ها قاعدتا بر کلیت بازار اثرگذار است! از طرفی تلاش سیاست‌گذار برای کاهش این فاصله هم ناکافی است و هم جهت‌گیری مشخصی ندارد، به طوری که فرض می‌شد افزایش 100 تومانی دلار نیما را هر روز شاهد باشیم اما آن‌هم توسط سیاست‌گذار دریغ شد


نظرات شما
آخرین اخبار