سه شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۳
بورس

تحلیل عملکرد و نمودار «شیران» / سهم ارزش خرید دارد؟

تحلیل عملکرد و نمودار «شیران» / سهم ارزش خرید دارد؟
این روزها سهام شرکت صنایع شیمیایی ایران، با نماد شیران در بازار سرمایه مورد توجه است. ارزش آفرینی و پتانسیل بالای سودآوری شرکت سبب شده تا عملکرد خوبی رقم بزند. روند درآمدی محصولات متنوع شرکت در مسیر صعودی است و ماه به ماه شاهد رشد جریانات ورودی از محل فروش این محصولات هستیم.
  بزرگنمايي:

پایگاه خبری شاخص بازار: شرکت سرمایه گذاری صنایع شیمیایی ایران از بزرگترین تولیدکنندگان آلکیل بنزن خطی (LAB)، آلکیالت سنگین (HAB) و نرمال پارافین در منطقه خاورمیانه است. حدود 55 درصد از مبلغ فروش شرکت داخلی و 45 درصد از آن صادراتی است لذا تغییرات نرخ ارز با توجه به نزدیک بودن نرخ‌های فروش به قیمت‌های جهانی، در سودآوری شرکت اثر می‌گذارد. پروژه نوسازی و توسعه خط تولید LAB و افزایش ظرفیت 100 هزار تن از طرح‌های توسعه‌ای است که در حال پیشروی می‌باشد. در حال حاضر بیش از 70% از نیازهای مواد اولیه شرکت‌های تولیدکننده مواد شوینده در داخل کشور توسط شرکت سرمایه‌گذاری صنایع شیمیایی ایران تأمین می‌گردد.

عملکرد مطلوب هلدینگ سرمایه‌گذاری صنایع شیمیایی ایران در 8 ماهه
شیران در دوره هشت ماهه منتهی به مرداد موفق به شناسایی درآمد 8.4 هزار میلیارد تومانی شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد 50 درصدی را ثبت کرده است.

مبلغ 2.2 هزار میلیارد تومان از درآمد کسب شده (معادل 27 درصد) متعلق به فروش برش‌های استحصالی می‌باشد. محصولات استحصالی تا چندماه قبل به پالایش نفت اصفهان برگشت زده می‌شد اما طبق توافقات انجام شده این محصولات زین پس متعلق به شیران خواهد بود و در رینگ داخلی و خارجی بورس انرژی عرضه خواهد شد! از نکات قابل توجه گزارش مرداد می‌توان به افزایش نرخ قابل توجه برش های استحصالی اشاره نمود به طوری که تا ماه گذشته میانگین نرخ این محصولات حدود 33 میلیون تومان بوده، در حالی که میانگین نرخ این محصولات در مرداد به 42.5 میلیون تومان افزایش یافته است! بهای تمام شده برش های استحصالی  به ازای هر تن 32 میلیون تومان می‌باشد که باتوجه به افزایش نرخ فروش در مرداد و رسیدن به قیمت 42 میلیون تومان انتظار می‌رود سودمناسب تری از این محصول در گزارش 9 ماهه را شاهد باشیم.

تحلیل نموداری و سناریوی شمارش شیران
شیران پس از تکمیل یک سیمیتریک از پیک 99 تا اواخر سال 1401 وارد الگوی صعودی شده است. موج A تا سقف تاریخی 680 در نمودار تعدیل شده پیش رفت و سپس از اردیبهشت 1402 شاهد ریزش سهم برای تکمیل الگوی محتمل مثلث هستیم. این موج B است و رشد شارپ اخیر از کف 355 تومان احتمالا شروع موج d  از الگوی مثلث است. مقاومت مهمی در495-500 تومان داریم که می‌تواند پایان موج d باشد.


نظرات شما
آخرین اخبار