شنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۳
طلا و ارز

نوسان نرخ دلار در کانال ۲۴ هزار تومانی

نوسان نرخ دلار در کانال ۲۴ هزار تومانی
شاخص بازار - هر دلار امروز (دوشنبه) در صرافی‌های بانکی ۲۴ هزار و ۲۳۴ تومان معامله شد که قیمت آن نسبت به روز کاری گذشته با کاهش ۱۸۴ تومانی همراه‌شد. نرخ هر یورو نیز به ۲۹ هزار و ۳۹۱ تومان رسید.
  بزرگنمايي:

شاخص بازار - قیمت فروش یورو امروز با افزایش  101 تومانی نسبت به قیمت‌های پایانی روز کاری گذشته (یکشنبه) به 29 هزار و 391 تومان رسید.

امروز قیمت خرید هر دلار 23 هزار و 754 تومان و نرخ خرید هر یورو نیز 28 هزار و 809 تومان بود. همچنین قیمت خرید دلار در بازار متشکل ارزی 23 هزار و 994 تومان و قیمت فروش آن 24 هزار و 234 تومان است.

علاوه بر این، نرخ خرید یورو در این بازار 29 هزار و 100 تومان و نرخ فروش آن 29 هزار و 491 تومان اعلام شد.

براساس این گزارش در سامانه نیما در روز معاملاتی گذشته (یکشنبه)، هر یورو به قیمت 29 هزار و 332 تومان و هر دلار 24 هزار و 375 تومان به فروش رسید.

 همچنین در سامانه سنا روز کاری گذشته (یکشنبه)، حواله یورو به قیمت 29 هزار و 107 تومان معامله و همچنین حواله دلار به قیمت 24 هزار و 539تومان فروخته شد.

 بررسی رفتار فعالان بازار ارز در روزهای اخیر نشان‌دهنده تردید و سرگردانی آنهاست به طوری که آنها از تداوم رشد بهای ارز ناامید شده و در انتظار ریزش قیمت‌ها هستند، به نظر می‌رسد که دلالان بازار ارز اکنون به پیشواز تحولات پیش رو رفته‌اند.

ترس و دو دلی دلالان ناشی از دو چیز است. نخست، هرچند تعلل‌هایی در بازگشت آمریکا به برجام مشاهده می‌شود، اما در تحلیل‌ها و همچنین در جامعه کفه ترازو به سمت بازگشت این کشور سنگینی می‌کند و نه بازگشت نداشتن است. به ویژه اینکه ایران نیز مانعی برای بازگشت به تعهدات برجامی خود نمی‌بیند و بارها این را اعلام کرده است.

دوم اینکه طبق گزارش‌های بانک مرکزی، شاخص‌های اقتصادی کشور در 6 ماهه دوم سال عملکرد مثبتی داشته‌اند. این یعنی اینکه باوجود تحریم و شیوع کرونا، روند اقتصاد در مسیر مثبت قرار دارد.  

اکنون که نقش رفع تحریم‌ها در سیر نزولی و سقوطی قیمت دلار پوشیده نیست، انتظار می‌رود با مشاهده سیگنال‌های مثبت در روابط خارجی و به ویژه در مورد برجام شاهد کاهش محسوس قیمت دلار باشیم. در بهمن‌ماه بیشتر نظاره‌گر اختلافات طرفین بودیم، اما به نظر می رسد در اسفندماه، شرایط تغییر می کند.

با توجه به اینکه ایران نشان داده که در تعیین ضرب‌الاجل خروج از پروتکل الحاقی، بسیار جدی است،  به نظر می‌رسد اروپا و آمریکا نیز آن را به شدت جدی گرفته‌اند، به همین دلیل، شروع نخستین روز آخرین ماه سال 1399 با سه سیگنال مهم برجامی همراه بود که می‌تواند سیر قیمت دلار را به شدت نزولی کند.


نظرات شما
آخرین اخبار