پایگاه خبری شاخص بازار: دکتر سید جواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی کشور، با اشاره به اهمیت رویکرد محلهمحور در برنامههای اجتماعی گفت: اگر رویکرد محلهمحورانه نداشته باشیم امکان شناسایی ظرفیتها و داراییهای محلی وجود نخواهد داشت.رئیس سازمان بهزیستی تأکید کرد: استفاده بهینه از منابع محلی مستلزم یکپارچهسازی آنهاست و این یکپارچگی تنها در قالب مدیریت محلی و محلهمحوری میسر میشود..بانک جهانی نیز سرمایه اجتماعی را مهمترین نوع سرمایه میداند چراکه درغیاب سایر سرمایهها،این نوع از سرمایه قابلیت بازتولید آنها را دارد.حسینی اشاره کرد:تشخیص نیازهای محلی و اولویتبندی آنها نیز در سایه همین نگاه محلهگرا امکانپذیر است.در بحرانها چه طبیعی و چه غیرطبیعی مانند جنگها و بحرانهای امنیتی استفاده از ظرفیتهای محلهای اهمیت ویژهای پیدا میکند، تجربه جنگ 12روزه نیز این ضرورت را آشکارتر ساخت.
وی گفت: در طول تاریخ، دو نهاد کلیدی و اثرگذار در جامعه وجود داشتهاند، نهاد خانواده و نهاد محله. اگرچه نهاد خانواده با تغییرات ادامه پیدا کرده، اما نهاد محله در برخی مناطق از بین رفته است. رویکرد محلهمحور، فرصت احیای مجدد این نهاد را فراهم میکند
با محلهمحوری میتوان سلامت اجتماعی را ارتقا داد، تجربه کشورهای توسعهیافته نشان میدهد که سرمایهگذاری بر سلامت اجتماعی و پیشگیری، به کاهش قابل توجه تقاضا برای تختهای بیمارستانی، خدمات تخصصی پرهزینه و همچنین کاهش فشار بر نظام آموزش پزشکی منجر میشود.
در چنین الگویی، تمرکز از درمانمحوری به سمت «پیشگیری، توانمندسازی و ترمیم اجتماعی» تغییر میکند و در نتیجه، توسعه کمی و کیفی زیرساختهای اجتماعی و رفاهی، اولویت اصلی ما قرار میگیرد.
در طرح سلام 5050 میتوان ظرفیتهای محله را شناسایی و توانمندسازی کرد، مشارکتهای مردمی را تحریک کرد، هویت محله را احیا نمود و دسترسی به خدمات را تسهیل کرد.
دکتر حسینی افزود هدف این است که محله به کانونی برای ارائه خدمات دولتی، عمومی و داوطلبانه تبدیل شود، خدماتی که تقاضامحور و براساس نیازهای واقعی مردم باشد.