پایگاه خبری شاخص بازار: محمود امانیبنی روز چهارشنبه در گفت وگویی افزود: پس از وقوع جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی و بازگشایی آسمان نیمهشرقی کشور، مقرر شد زائران ایرانی باقیمانده در کشور عربستان از طریق فرودگاه مدینه بهصورت مستقیم به فرودگاه بینالمللی مشهد منتقل شوند.
وی اضافه کرد: نخستین کاروان زائران حج تمتع ایرانی صبح پنجم تیرماه و آخرین کاروان نیز بامداد 11 تیرماه وارد فرودگاه بینالمللی شهید هاشمینژاد شدند.
امانیبنی بیان کرد: در این مدت تمام هماهنگیها برای بازگشت حجاج ایرانی انجام شد تا پس از ورود به فرودگاه مشهد از طریق ناوگان زمینی به استانهای مبدا اعزام شوند.
مدیر کل فرودگاه های خراسان رضوی گفت: در این مدت 13 هزار و 322 زائر حج تمتع ایرانی باقیمانده در عربستان در قالب 55 پرواز هواپیمایی جمهوری اسلامی از طریق فرودگاه بینالمللی شهید هاشمینژاد به وطن بازگشتند.
در حج تمتع امسال 10 هزار و 360 نفر در قالب 71 کاروان از خراسان رضوی به سرزمین وحی اعزام شدند که نسبت به پارسال هزار نفر بیشتر بوده است.
قبل از آغاز جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی، 11 کاروان حجاج خراسان رضوی از سرزمین وحی به استان بازگشتند و در دوران جنگ 12 روزه اسراییل و ایران با لغو شدن پروازها، بازگشت کاروانهای حجاج استان از کشور عراق و به صورت زمینی انجام شد و پس از اتمام جنگ و آغاز پروازها، بازگشت سایر حجاج ایرانی و کاروان های استان، از طریق فرودگاه هاشمینژاد مشهد انجام شد.
فرودگاه بینالمللی مشهد به عنوان دومین فرودگاه پرتردد کشور، روزانه محل نشست و برخاست 180 پرواز است. این فرودگاه در سال 1330 ساخته شد و در سال 1346 باند جدید فرودگاه مشهد از نوع بتن و پایگاه پدافند نیروی هوایی مورد بهره برداری قرار گرفت.