سه شنبه ۱۷ تير ۱۴۰۴
تولید و تجارت

حفظ تولید پایدار در برابر تکانه‌های اقتصادی، معیار دریافت نشان ملی اقتصاد مقاومتی

حفظ تولید پایدار در برابر تکانه‌های اقتصادی، معیار دریافت نشان ملی اقتصاد مقاومتی
حسن حقیقت، معاون کارآمدی و ارتقای بهره‌وری بسیج کارگران و کارخانجات کشور و دبیر جشنواره ملی نشان اقتصاد مقاومتی، در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای واحدهای برتر جشنواره ملی نشان اقتصاد مقاومتی:
  بزرگنمايي:

پایگاه خبری شاخص بازار: سازمان بسیج کارگران و کارخانجات کشور در جشنواره ملی نشان اقتصاد مقاومتی، 5 معیار را مورد بررسی قرار داده که یکی در حوزه اقتصاد مردمی، براساس شاخص‌هایی همچون توسعه اشتغال، نگاه مالی-بانکی، حوزه شفافیت، فضای بانکی کشور و مسئولیت اجتماعی است که در مجموعه معیارهای اقتصاد مردمی مورد بررسی قرار گرفت.

معیار مهم دیگر، در زمینه تولید بوده است که آیا شرکت مورد ارزیابی، رشد تولید داشته است یا خیر و چقدر تولید آن افزایش پیدا کرده است؛ مهم‌ترین شاخص بنیادی در این طرح، مقوله دانش‌بنیان‌ها و حوزه صادرات است که هر شرکت تا چه میزان توانسته در حوزه بومی‌سازی، دانش‌بنیان، انتقال دانش و یا تولید دانش موفق باشد. این معیارها و شاخص‌ها براساس ارائه مقالات علمی در سطح ملّی و بین‌المللی در دانشگاه‌های مهم بررسی شده است.

شرکت‌ها براساس سنجه‌های اقتصاد مقاومتی در سال‌های 1402 و 1403 مورد ارزیابی قرار گرفتند و از ماه‌های پایانی سال 1403 تا اوایل 1404 ارزیابی میدانی از این 437 شرکت در قالب ارزیابان ملی و استانی انجام شد؛ سپس داوران ملی این جشنواره از سازمان مدیریت صنعتی وزارت کار و سایر وزارت‌خانه‌های مرتبط با تولید، این بنگاه‌ها را مورد ارزیابی قرار دادند. در بررسی شرکت‌ها، داوری انجام شده و از میان 437 شرکت در نهایت 52 شرکت انتخاب شدند و در بازه‌های زمانی یک ساله مورد بررسی قرار گرفتند که نهایتا سه مجموعه نشان اقتصاد مقاومتی را دریافت کردند.

در دکترین اقتصاد مقاومتی، بنگاه‌ها باید در برابر تکانه‌های اقتصادی قدرتمند شوند، به عبارت دیگر، بنگاه‌هایی نشان اقتصاد مقاومتی را از آن خود کردند که تولید پایدار خود را در برابر تکانه‌ها، ناپایداری‌ها و هجمه‌های اقتصادی و هجمه‌هایی که توسط عوامل داخلی و خارجی صورت می‌گیرد حفظ کرده باشند.


نظرات شما
آخرین اخبار