پایگاه خبری شاخص بازار، تحولات معاملات بازار مسکن شهر تهران در فروردینماه سال 1403» که برگرفته از آمارهای خام سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور است، توسط اداره بررسیها و سیاستهای اقتصادیبانک مرکزی تهیه و منتشر شد. این گزارش اگر چه نشان می داد که متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی شهر تهران 816.3 میلیون ریال بوده و نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب 0.2 و 22.9 درصد افزایش دارد و چندان نمی تواند در خور توجه باشد اما همین رشد اندک هم نشان داد که بازار مسکن در هر حالتی حتی راکد به لحاظ خرید و فروش هم افزایش یابد.
بازار مسکن در فروردین ماه امسال همچنان در رکود قرار دارد
نکته ای که در گزارش اخیر بانک مرکزی قابل تامل است این است که بازار مسکن در فروردین ماه امسال همچنان در رکود قرار دارد. در فروردینماه سال 1403، تعداد آپارتمانهای مسکونی معامله شده در شهر تهران به 1.5 هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب 75.6 و 14.2 درصد کاهش نشان میدهد.
بررسی توزیع تعداد واحدهای مسکونی معامله شده در شهر تهران به تفکیک عمر بنا در فروردینماه سال 1403 حاکی از آن است که از مجموع 1508 واحد مسکونی معامله شده، واحدهای تا 5 سال ساخت با سهم 30.1 درصد، بیشترین سهم را به خود اختصاص دادهاند.
اما کارشناسان و فعالان بازار مسکن معتقد هستند که مسکن هنوز خود را با دلار 60 هزار تومانی وفق نداده است و اگر بخواهیم منصفانه با قیمت مسکن برخورد کنیم باید اذعان کنیم که قیمت مسکن هنوز با دلار 40 هزار تومانی خود را نشان می دهد.
مسکن چرا گران شد؟ / کارشناسان: افزایش 40 درصدی هزینه های ساخت دلیل اصلی است
احمد رضا مختاری یکی از مشاوران املاک به خبرنگار «اقتصاد آنلاین» گفت: این روزها بازار مسکن هنوز قیمت های خود را پیدا نکرده است و به نوعی هنوز بازار مسکن گیج است. هر چند باید پذیرفت که تورم در تمام کالاها رخ داده است و بی انصافی است که بگوییم مسکن نباید گران شود.
هنوز مسکن با دلار 40 هزار تومانی و حتی 50 هزار تومانی خود را وفق داده است
او ادامه داد: هنوز مسکن با دلار 40 هزار تومانی و حتی 50 هزار تومانی خود را وفق داده است و هنوز به دلار 60 هزار تومانی عادت نکرده است.