سه شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۳
بورس

رالی سهام کوچک یا بزرگ؟ / اهرمی‌ها بازار را پیش‌بینی کردند

رالی سهام کوچک یا بزرگ؟ / اهرمی‌ها بازار را پیش‌بینی کردند
تقریبا بر کسی پوشیده نیست که صندوق‌های اهرمی بازار به واسطه چینش پرتفوی و ارزش آن، بازتاب معقولی از وضعیت کلی بازار سهام دارند؛ به همین واسطه معاملات آن صندوق‌ها زیر ذره‌بین تحلیل‌گران بوده تا علاوه بر شناسایی سهم و صنعت پراقبال در زمان کوتاه‌تر، سودآوری خود را افزایش دهند.
  بزرگنمايي:

پایگاه خبری شاخص بازار: بعد از انتشار صورت وضعیت پرتفوی صندوق‌ها در مردادماه، رصد عملکرد خرید و فروش این صندوق‌ها می‌تواند راهنمایی برای شناسایی نمادهای مستعد رشد باشد؛ به خصوص اینکه این صندوق‌ها به واسطه سرمایه بزرگ و تیم تحلیلی قوی که در اختیار دارند، بی‌گدار به آب نزده و خرید و فروش آن‌ها بر اساس منطق و تحلیل‌های لایه‌ای بوده است.

خرید یا فروش؟
در ابتدا باید گفت که اگر برآیند این صندوق‌ها خروج از نمادهای بازار باشد، انتظار اینکه آینده بازار نیز با فشار فروش مواجه شود بیشتر است؛ اتفاقی که برای صندوق‌ها در فروردین و اردیبهشت افتاد و به دنبال آن شاهد افت شاخص کل بودیم.


در ادامه عملکرد چند صندوق اهرمی را بر اساس گزارش عملکرد آن‌ها در مرداد ماه بررسی می‌کنیم.


صندوق اهرمی جهش در مرداد ماه از وزن نمادهای شاخص‌ساز و بزرگ بازار را در سبد خود کاهش داده‌است. این یعنی انتظار مدیریت این صندوق برای شهریور ماه، بازدهی بیشتر شاخص هم وزن نسبت به شاخص کل است.

لازم به ذکر است که شاخص کل و هم‌وزن به ترتیب بازدهی 6- و 8- را در مرداد ماه ثبت کرده بودند.

اهرمی‌ها بازار را پیش‌بینی کردند / شاخص هم‌وزن یا شاخص کل؟


بزرگترین صندوق اهرمی بازار با نام اهرم اما برخلاف صندوق جهش عمل کرده و بیشتر سمت خریدار ظاهر بوده است تا فروشنده! چرا که این صندوق در اردیبهشت و خرداد فروشنده بوده و برای مرداد نقدینگی بیشتری نسبت به سایرین در اختیار خود داشت. همین امر سبب خرید 401 میلیاردی و فروش 13 میلیاردی اهرم در مرداد ماه شده است. 

اهرمی‌ها بازار را پیش‌بینی کردند / شاخص هم‌وزن یا شاخص کل؟

صندوق اهرمی موج که در آستانه 5 همتی شدن قرار دارد در مرداد ماه بصورت جدی خرید انجام داد. این صندوق 530 میلیارد تومان خرید داشته و در مقابل فقط 4.7 میلیارد تومان از سهام خود را به فروش رسانده‌ است. نکته جالب این جاست که موج هم مانند بسیاری از صندوق‌های بزرگ به شپدیس تمایل نشان داده و در رتبه اول خرید این ماه قرار گرفت. علت آن نیز واضح است؛ بازگشت هزینه‌های اضافی ناشی از نرخ خوراک که با آغاز دولت پزشکیان به تصویب رسید. موج همچنین از ثبات شرایط منطقه اطمینان نداشته و همچنان وزن طلای خود را افزایش می‌دهد.

اهرمی‌ها بازار را پیش‌بینی کردند / شاخص هم‌وزن یا شاخص کل؟


صندوق اهرمی بیدار نیز تقریبا مانند سایر اهرمی‌ها عمل کرده است. به این معنا که شپدیس را به عنوان نماد محبوب خود دانسته و بیش از 200 میلیارد از خرید خود را بدان اختصاص داده است. در سمت فروش نیز مانند صندوق جهش، با تمام وجود فملی را به فروش رسانده که شائبه رشد شاخص هم‌وزن را بیش از پیش قوت می‌بخشد.

نکته عجیب در مورد این صندوق اینکه، بیدار 2٬700 میلیارد دارایی تحت مدیریت خود دارد که در مرداد ماه بیش از 1٬100 میلیارد گردش سرمایه را ثبت کرده است.

اهرمی‌ها بازار را پیش‌بینی کردند / شاخص هم‌وزن یا شاخص کل؟

حال باید دید که تحلیل مدیریت این صندوق‌ها درست از آب درمیاید و شاهد بازدهی بیشتر شاخص هم وزن نسبت به شاخص کل خواهیم بود؟

اقتصاد انلاین


نظرات شما
آخرین اخبار